Go to content Go to navigation Go to language switcher Go to search

weblogg › Boecker

Sista nytt

Kategorier

Arkiv

Linkar

Feeds

rss | atom

NEW BLOG AND SHOP

REMEBER THAT MY NEW BLOG CYCLE GLADIATOR IS HERE

AND NOW YOU CAN ALSO VISIT MY NEW WEBSHOP UNCLE BERKA´S FUN SHOP HERE

Johnny Bode

I bland gör man obskyra fynd på loppmarknad här i Oslo. Här i form av Johnny Bodes memoirer från 1950. Det är ju före den kanske intressantaste perioden i hans liv, nämligen sextiotalet, som beskrivs så här på wiki:
“Den nu hemkomne Bode gled under 1960-talet runt i Stockholm i lånekaruseller och småkriminalitet. Han drabbades av en psykos 1962, klädde ut sig i en stulen päls och kjol och kallade sig “fröken Florence Stephens på Huseby” (den äkta fröken Stephens var en känd dam på Huseby gods, som hävdade att hon var oäkta barn till kung Oscar II). Bode greps i Florence Stephens skepnad av polis i Köpenhamn och han åtalades för bland annat bedrägerier, tjuvåkning, stöld, taxismitning och tjuvringning. Emellertid fick han för andra gången i sitt liv diagnos som så kallad “fem-femma”, icke tillräknelig. Diagnosen var “hypoman-manisk fas av manodepressiv psykos”, och Bode skulle i flera år behöva kontrolleras psykiatriskt. Efter detta irrade han runt i Sverige och kom i slutet av 1960-talet i kontakt med undergroundkulturen. Under pseudonym släppte han 1968 den pornografiska skivan Bordellmammas Visor, vilken via postorder sålde mycket bra. På skivan sjöng Johnny Bode tillsammans med Lillemor Dahlqvist. Hon lovades anonymitet, men ett sådant löfte vägde mycket lätt när det kom från Bode. Framgången följdes upp med bland andra skivorna Bordellmammas dotter, Styrman Janssons Frestelser och singeln Vi är inte som andra vi. Den sistnämnda är troligen den första skivan i Sverige med homosexuellt tema. Skivorna gavs ut i flera länder, på flera olika språk. Bland annat sjunger Johnny Bode själv i den tyska versionen. Han gav också ut flera erotiska böcker, exempelvis Jag var en kärlekskonstens mästare och Sex och svek.”

R.I.P. J.D. Salinger

J.D. Salinger died, 91 years of age.

Dexter Sinister

Var på workshop med Stuart Bailey från Dexter Sinister i går. Otroligt bra! Kolla www.dextersinister.org

That´s me

Billy Button, what kind of a name is that anyway?

Planet of the Dreamers

BlueBeard

Print, cut out and paste: Voilà, Your own BlueBeard!
Read J.K. Huysmans “Là-Bas” (The Damned) for an explicit peek into the absolutely sick mind of Gilles de Rais (supposed original for BlueBeard).

Bremsen

John Cobb, Speed King

Comment